25 feb

We leren alles over het lichaam in het ziekenhuis in onze klas. De juf weet helaas niet alles. Dus… we hebben een echte dokter nodig. De dochter van juf Najat is arts! We nodigen haar uit in onze klas.

Daar zitten we dan, in de kring. Met een meisjes dokter. Normale kleding, een grote lach èn een mooie tas. Dit is toch geen dokter? Maar dan gaat de witte jas aan. In de designertas zitten allemaal doktersspullen! De stethoscoop, een hamer en zelfs een bloeddrukmeter. Daarmee kun je zien of je hart het goed doet en hoe je bloed is.

Allemaal voelen we de koude stethoscoop op onze borst. De bloeddrukmeter is te groot voor onze kleine armpjes. Die van de juffen passen wel! Onze knieën doen het goed. Alles lijkt op het speelgoed don ons ziekenhuis. De dokter heeft ook een pen met een lamp erin. Bij de juf kijken we naar de ogen. Doen ze het nog goed???

Bedankt dokter, leuk dat je in onze klas was! Over een paar jaar zijn de kinderen uit TK4 je collega’s in het AMC. Voor nu nog even goed oefenen in de klas…